We lopen allemaal weleens ergens tegenaan in het leven. Soms vergeten we in alle drukte wat belangrijk is of hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, of hebben we het gevoel dat we er helemaal alleen voor staan. Boeken kunnen helpen en ons zachtjes een duwtje in de juiste richting geven. Soms door het stellen van de juiste vragen, dan weer door het geven van (een begin van) een antwoord. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen, net als de uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Om je te inspireren nemen we je op deze pagina graag maandelijks mee in een bepaald onderwerp. Wat speelt er in de maatschappij en welke boeken sluiten hier goed bij aan? We hopen dat je hier fijne boekentips vindt en inspiratie opdoet.

Manifesteren: positieve energie

Manifesteren gebeurt onbewust en aan de lopende band, iedere dag weer. Het zijn de gedachten en overtuigingen die we continu hebben. Deze gedachten hebben invloed op onze emoties, ons gedrag en daarmee ook op het verloop van de dag. Maar het is ook mogelijk om bewust te manifesteren. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dit geldt ook voor gedachten. Door anders te gaan denken beïnvloed je niet alleen dagelijkse gebeurtenissen, maar kan zelfs je levenspad er anders uit gaan zien. Hiervoor geldt de wet van de aantrekkingskracht: wanneer je positieve energie uitstraalt, zul je ook positieve energie ontvangen. Met een positieve mindset kom je dus een heel eind!

Geen nieuw thema

Manifesteren is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp, waardoor het misschien lijkt alsof het begrip nieuw is. Maar al in 2007 verscheen The Secret van de Australische Rhonda Byrne, waarmee de wet van de aantrekkingskracht voor het eerst onder de aandacht kwam in Nederland. Ook in haar latere boeken The Magic en The Secret to Love, Health and Money laat ze zien hoe positieve gedachten en dankbaarheid invloed hebben op je persoonlijke geluk en welzijn. Inmiddels zijn er ook heel wat Nederlandse auteurs die zich in het onderwerp hebben verdiept. In Manifesteren kun je leren heeft Willemijn Welten manifesteren zo makkelijk en praktisch mogelijk gemaakt. En in Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling belicht Baptist de Pape de keuzes van deze inspirerende vrouwen. Beiden hadden een slechte startpositie in het leven, maar door te luisteren naar hun ziel en hart én door daadkracht hebben zij het leven gecreëerd dat werkelijk bij hen past. Wat al deze boeken gemeen hebben is de visie dat iedereen positief en bewust kan manifesteren, zolang je hier je aandacht op richt en bereid bent je gedachtenpatronen aan te passen.

Stappenplan uit Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling

In het boek krijg je praktische aanwijzingen over hoe je deze stappen in je leven kan toepassen, maar om vast een tipje van de sluier op te lichten volgen hier de stappen:

Stap 1: Erkennen dat je een Ziel bent
Stap 2: Je op je ziel afstemmen
Stap 3: Op je ziel afgestemd blijven
Stap 4: De intenties van je Ziel kennen
Stap 5: De intenties van je Ziel Manifesteren
Stap 6: Als je leeft vanuit de intenties van je Ziel zal het universum je steunen, en zul je manifesteren wat je nodig hebt.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek nu!

Uitgelicht: Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling

Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling

Baptist de Pape

€ 20,99

Baptist de Pape laat in dit boek zien hoe Oprah Winfrey en J.K. Rowling het voor elkaar hebben gekregen om succes en overvloed te manifesteren. Beiden hadden een slechte startpositie in het leven, maar door te luisteren naar hun hart en ziel én door daadkracht hebben zij het leven gecreëerd dat werkelijk bij hen past. Daar is moed voor nodig, maar iedereen kan het. In dit boek leer je goed te kijken naar het leven en de keuzes van deze inspirerende vrouwen, zodat ook jij het leven kunt manifesteren waarvoor je geboren bent.

Bijzondere auteur: Anselm Grün

Leven uit de stilte

Anselm Grün

€ 17,50

Anselm Grün, geboren in 1945, wilde als 10-jarige jongen al het klooster in. Op 19-jarige leeftijd werd zijn wens werkelijkheid en trad hij in. Nu is hij monnik en hoofdeconoom in de Benedictijnenabdij van Münsterschwarzach in Duitsland. Als geestelijke begeleider is hij raadgever van vele mensen wereldwijd en één van de meest gelezen auteurs van spirituele boeken. Bekende boeken van zijn hand zijn Het grote boek van levenskunst, Leven uit de stilte en Geluk vinden in kleine dingen.

Anselm Grün geeft over de hele wereld lezingen. Altijd weer keert hij terug naar het klooster in Münsterschwarzach. Elke week besteedt hij drie uren aan het schrijven van boeken. De rest van de tijd houdt hij zich aan de structuur van het kloosterleven. Om twintig voor vijf staat hij op voor de gebeden en houdt aansluitend drie uur stille tijd. Zijn doel? Mensen bemoedigen en oprichten. Het liefst persoonlijk, maaar ook door de vele boeken die hij schreef en die wereldwijd door miljoenen mensen worden gelezen.

Naast de uitgelichte onderwerpen van deze maand zijn er nog veel meer boeken binnen het genre zingeving. Hieronder vind je nog meer inspiratie!

 

pro-mbooks3 : libris